1 Ekim 2015 Perşembe

Buji (Kazakistan) yemek tarifi




İçindekiler
Bağırsak
İç yağı
Et
Karaciğer
Un
Sarımsak
Karabiber
Tuz

Yapılışı
1. Yeni kesilmiş koyunun eti, iç yağı, karaciğeri çok küçük doğranır.
2. İçine buğday unu, sarımsak, karabiber, tuz katılır, hepsi birlikte karıştırılır.
3. Bu karışım bir ucu kapatılmış kör bağırsağın içine doldurulur,diğer ucu da dikilir.
4. Doldurulmuş bağırsak bir tencereye konur ve içme suyu ilave edilir, kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. 1.5-2 saat kaynatılır.
5. Sıcak veya soğuk olarak yenir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder