1 Ekim 2015 Perşembe

Kazakşa Şorpa (Kazakistan) yemek tarifi




İçindekiler
Koyun eti
kuyruk yağı
Yoğurt
Pirinç
Dere otu
Tuz
Ayva yaprağı

Yapılışı

1. Koyun eti irice doğranır. Et kemikliyse kemikli olarak parçalanır. Tencereye konur.üzerine içme suyu ilave edilir. 30-45 dk. kaynatılır. Köpükleri alınır.geriye kalan köpükler karıştırılarak yok edilir.
2. Kaynadıktan sonra üzerine ayıklanmış yıkanmış pirinç katılır bir o kadar daha kaynatılır.
3. Ayrı bir tavada küçük küçük doğranmış kuyrukla soğan kavrulurrayva yaprağı ve tuz ilave edilir.bu karışıma katılır.
4. Pişmiş et derin bir kaba alınır, üzerine et suyu ve yoğurt konur karıştırılır, en üzerine de ince kıyılmış dere otu serpilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder