1 Ekim 2015 Perşembe

Kazak Mantısı (Kazakistan) yemek tarifi (Video)




İçindekiler
Yağlı kıyma
Havuç,Sogan
yesil biber
Maydanoz
Tuz,Biber
Un
Tuz
Ilık içme suyu

Yapılışı:
Kazak mantisinin özel tenceresi vardir, bes katli. En alt tencere haricinde diger üst tencereler elek gibi altlari deliktir. Kazak mantisi buharda yapilir. En altdaki tencerede içme suyu kaynar, üstdekilere buhari gider ve mantiyi buhar pisirir.
Hamuru ince acip, 6X6 cm dört köse halinde kesilip ortasina bir dolu yemek kasigi karistirilmis mazemeden koyulup hamur zarf halinde kapatilir. Sonra delikli tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatilir. Sonra servis yapilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder