1 Ekim 2015 Perşembe

Miypalav (Kazakistan) yemek tarifi



İçindekiler:
Koyun başı
Kuyruk yağı
Karaciğer
Kuru soğan
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
1. Baş pişirilir.Kulaklar hariç tüm derisi, çene etleri , gözleri, kuyruk yağı, karaciğer bir kasenin içinde ufak doğranarak tahta kaşıkla iyice ezilerek karıştırılır.
2. Başın ense tarafı açılarak daha soğumamış beyin çıkarılır; yukarıda malzemelere katılır. Ayrıca ince doğranmış kuru soğan, karabiber ve tuzda ilave edilerek iyice karıştırılır.
3. Miypalav saygın misafirlere kazakça etten sonra ikram edilir.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder