1 Ekim 2015 Perşembe

Uygur Lagması (Kırgızistan) yemek tarifi




Yarım paket spagetti makarna
250 gram kuzu kuşbaşı
1 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
8-10 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz

Tencereye 4 içme suyu bardağı içme suyu konur, tuz eklenir. Et atılır. Et yumuşamaya başlayınca havuç, patates eklenir. En son salça konur. Makarna haşlanır. Bir miktarı kaseye konur. Üzerine haşlanan et, havuç ve patatesten konur. Biraz suyundan gezdirilir. Dereotu sepilir. (Bölgede spagetti kullanılmaz. Spagetti görüntüsünde hazırlanan el yapımı makarna kullanılır.)


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder