27 Eylül 2015 Pazar

FINDIKLI SCHOKOLADE KEK (İSVİÇRE) yemek tarifi





100 GR YUMUSAK YAG
175 GR SEKER
4 YUMURTA
175 GR SÜTLÜ CUKULATA
1/4 CIG KREMA (SÜTTE OLABILIR)
BIRAZ TUZ 1 KAHVE KASIGI
BIR BICAK UCU KABATMA TOZU
175 GR FINDIK TOZU
100 GR TOZ HALINE GETIRILMIS ETIMEK
ÜSTÜ ICIN; BIRAZ BÜTÜN FINDIK

YAPILISI:
Yag seker yumurta sarilari iyice cirpilir cikolatayi rendeleyin icine katin kremayida ekleyin. Bu tarafta yumurta beyazlarina tuz ilave edip katilasincaya kadar cirpin bicak ucu ile kabatrma tozunuda ilave edin iki kasikta sekeri koyun cirpmaya devam edin, diger malzemeleride ekleyip iki malzemeyi iyice karistirin. 180 derecede 50 dakika pisirin, pisirme süresi 30 dakika olunca üzerine findiklari koyun, pisirmeye devam edin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder