27 Eylül 2015 Pazar

Fındıklı ve Havuçlu İsviçre Keki yemek tarifi





200 gram havuç
3 yumurta, akları, sarıları ayırılacak
125 gram şeker
125 gram ince kıyılmış fındık
2 çay kaşığı ince limon rendesi
50 gram un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Kenarları 18 cm. boyunda kare kalıbı yağlayın. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeledikten sonra tekrar tartın. Size 125 gram havuç gereklidir. Yumurta sarıları ile şekeri koyulaşıp krem haline gelene dek çırpın. Havuç, fındık ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Un ve kabartma tozu ekleyip, karışıma iyice yedirin. Hazırlanan kalıba koyup, orta ısıdaki fırında 40-45 dakika pişirin. 2-3 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder