27 Eylül 2015 Pazar

Havuçlu Paskalya Keki (İsviçre) yemek tarifi





MALZEME:
100 gram tereyağı
200 gram seker
iki cimdik tuz
2 yumurta
200 gram ince rendelenmis havuc
1 limon rendesi
2 yemek kasigi suy
150 gram toz badem
200 gram un
2 tatli kasigi kabartma tozu
pudra sekeri üstü icin

YAPILISI:
Yuvarlak kek kalibini yaglayip unlayin,yagi cirpin seker ve tuzu katin yumurtalari cirpa cirpa teker teker katin.karistirmaya devam edin iyice boza kivamina gelene kadar, havuc limon kabugu, suyu ekleyin, sonra badem ve unu katin sonunda kabartma tozunu ekleyerek, kaliba dökün.180 derecede 50 dakika pisirin, cikarin ve sogutun, kaliptan cikararak firin teline yerlestirin, daha sonra cesitli tavsan veya yumurta sekli kesilmis sablon yerlestirin pudra sekerini eleyin. İsterseniz marzipan havucla süsleyebilirsiniz.
kareler halinde keserek servis yapin.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder