27 Eylül 2015 Pazar

Risotto yemek tarifi





1 adet soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
250 gram mantar (ince dilimlenmis, ben chestnut kullandim)
300 gram risotto pirinci (Arbario cinsi olabilir)
1 adet sebze bulyon
30 gram margarin
1 avuç maydanoz (ince kıyılmis)
1 kase parmesan peyniri (herhangi bir kasar olabilir)
1 lt içme suyu içme suyu (kaynar olmalı)
Tuz

Pilav tencerenize margarin alıp kızdırın, soğan ve sarımsakları tencereye ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Mantarları tavaya alın, karabiber ve tuzu ekleyip orta ateşte yaklaşık sekiz dk kadar kavurun.
Pirinci tencereye ekleyip bir dk kadar kavurmaya devam edin. Kaynar suda sebze bulyonunu çözün ve dörtte birini pilavın üzerine ekleyin. Orta ateşte ve sürekli karıştırarak pilavın suyu çekmesini sağlayın, tekrar ayni miktar suyu ekleyip pilav çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tüm suyu dört bolum halinde kullanıp bitirin, eğer içme suyu bittiği halde pirinçler hala pişmemişse biraz daha içme suyu ekleyip aynı işlemleri tekrarlayın.
Tencereyi atesin üzerinden alın, sana yağını peynir (süslemek için biraz ayırın) ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bir kaç dk dinlenmeye bırakın, böylece soğurken kalan suyunu da çekecektir. Son bir defa karıştırıp tabaklara paylaştırın ve rendelenmiş parmesan ile süsleyip servis yapın.

Not: Risottoya özelliğini veren ıslak ve kremamsı dokusunu yakalamak için suyu bolum bolum ekleyip sıkça karıştırmak çok önemli. Sakın üşenip tüm suyu bir seferde eklemeyin yoksa kıvamını tutturamazsınız.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder