27 Eylül 2015 Pazar

Karnabahar Graten (İsviçre) yemek tarifi





4 kişilik
MALZEME
600 g patates,
tuz,
1 çorba kaşığı kimyon,
1.5 kilo karnabahar,
1 çorba kaşığı limon suyu,
1'er kırmızı, sarı ve yeşil dolmalık biber,
75 g kuzu gömlek yağı,
1 soğan,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 tepeleme çorba kaşığı un,
350 g krema,
400 ml sebze suyu (komprime),
toz hintcevizi,
karabiber,
150 g İsvriçre peyniri (Appenzeller),
50 g rendelenmiş parmesan .

1. Patatesleri soyarak yıkayın ve bol tuzlu suda 1 kaşık kimyon ile 15 dakika pişirin.
2. Karnabaharı ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Yıkadıktan sonra uçlarını çapraz olarak kesin. Karnabaharı tuzlu, limonlu suda 10 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. Biberleri soyun, şeritleyin.
3. Kuzu gömlek yağını şeritleyin, soğanı küp halinde doğrayın. Gömlek yağını bir tavada kızartın, kıtır kıtır olduktan sonra bir tabağa alın.
4. Tereyağını tavaya ilave edin, soğanı öldürün, un serpiştirin, devamlı karıştırın. Krema ve sebze suyunu tavanın içine dökün, 10 dakika pişirin. Hintcevini ve karabiberi ayarlayın. Soğumaya bırakın.
5. Patatesleri yarım cm kalınlığında dilimleyin. Peyniri fındık büyüklüğünde doğrayın, parmesan ile birlikte sosun içine katın.
6. Patatesleri oval bir kalıba dizin, üzerine sos dökün. Biberlerin yarısını, karnabaharı ve kalan biberleri koyun. Kalan soiçme suyu dökün. Fırını 200 derecede ısıtın. Grateni yaklaşık 35 dakika altın sarısı olana dek kızartın. Üzerine gömlek yağını koyarak servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder