27 Eylül 2015 Pazar

Pırasalı Pay (İsviçre) yemek tarifi





4 kişilik
1,5 büyük pırasa
1 adet büyük soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamuru için:
150 gram margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Aldığı kadar un

Pırasaları ve soğanı küçük dilimler halinde doğrayın. Bu karışım çok az sıvı yağ ile birlikte kapağı kapalı bir tencere içinde, pırasaların ve soğanların diriliği gidene kadar pişirin. Bir taraftan da yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt ve aldığı kadar un ilave ederek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru, fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı cam tepsi içine yayın. Hamuru üzerine pırasaları yerleştirin. Fırına sürüldükten 15-20 dakika sonra, tulum ve kaşar peyniri rendelerinden oluşan karışımı da ekleyin. Pırasalı pay soğumadan servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder