27 Eylül 2015 Pazar

İsviçre Usulü Fondü yemek tarifi





1 diş sarımsak (ortadan 2'ye kesilmiş)
200 gram (1 içme suyu bardağı) et suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
250 gram gravyer peyniri (küçük küp biçiminde kesilmiş)
250 gram eritme peyniri (ufak küp biçiminde doğranmış)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 kahve kaşığı karabiber
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
2 çorba kaşığı vişne suyu
1 ince uzun francala ekmeği (2,5 cm kalmlığmda dilimlenip küp biçiminde kesilmiş)

Orta boy bir tencerenin içini sarımsak yarımlarıyla ovup sarımsakları attıktan sonra, et suyu ve limon suyunu koyarak ağır ateşe oturtunuz. Sıvı ısınınca gravyer peynirlerini ve eritme peynirlerini katarak, eriyip birbirlerine iyice karışmalarını bekleyiniz. Mısır nişastası, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip devamlı karıştırarak 2 dakika, karışım koyulaşana kadar pişiriniz. Kaynamamasına dikkat ediniz.
Vişne suyunu ekleyip 1 dakika karıştırarak, tenceredeki karışımı fondü tenceresine boşaltınız, ispirto ocağını yakıp üzerine fondü tenceresini oturtunuz. Fondünüz ekmekle birlikte servise hazırdır.

Not: Fondü hazır olunca, şişlerin veya fondü çatallarının ucuna ekmek takılır ve ekmekler fondü kabına batırılarak yenir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder