27 Eylül 2015 Pazar

SOSLU SÜT DANASI yemek tarifi





5 orta boy dana bifteği (dövülmüş ve ince şeritlere kesilmiş)
2 çorba kaşığı limon suyu
90 gram (6 çorba kaşığı) tereyağI
100 gram kırmızı sivri biber (sapları ve çekirdekleri ayıklanıp, şeritler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı arpacık soğan (ince doğranmış)
1/4 içme suyu bardağı ELMA SİRKESİ
1/2 içme suyu bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Büyük ve alçak kenarlı bir tepsiye dana eti şeritlerini koyup, üzerine limon suyunu serperek yarım saat bekletiniz. Biftek şeritlerini kağıt peçete üzerine çıkarıp, kurulayınız.
Büyük bir tavaya 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca et şeritlerini ekleyip, sürekli karıştırarak 3 dakika, renkleri yavaşça kahverengileşinceye kadar pişiriniz. Şeritleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzdürünüz. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya,koyup eritiniz. Yağ kızınca kırmızı biberleri ekleyip, arasıra çevirerek 4-5 dakika pişiriniz. Arpacık soğanlarını ekleyip, arasıra karıştırarak 3 dakika daha, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Sirkeyi tavaya döküp, ateşi yükseltiniz. Arasıra karıştırarak kaynatıp, kaynadıktan sonra 5 dakika, yarısını çekene kadar kaynatmaya devam ediniz.
Tavayı ateşten alıp, kremayı karıştırınız. Tavayı ağır ateşe oturtup 1 dakika pişiriniz. Tuz, biber, pul kırmızıbiber ve pişmiş et şeritlerini ekleyip, kremaya iyice karıştırınız. Karışımı ağır ateşte 2 dakika, iyice ısınana kadar bekletiniz. Tavayı ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktardıktan sonra, üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirerek servis ediniz.

Not: Bu yemek İsviçre mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder