27 Eylül 2015 Pazar

Portakal Aromalı Krep yemek tarifi





2 adet yumurta
2 içme suyu bardağı un
1 içme suyu bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
50 gram margarin
1 adet portakal aroması

Yumurtalar kırılarak güzelce çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz,portakal aroması ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri yavaşça kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Bu ölçülerden yaklaşık 7-8 adet krep çıkıyor.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder