5 Ekim 2015 Pazartesi

Kaz Ciğeri Pate yemek tarifi




1 kg kaz ciğeri
1 çay kaşığı beyaz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı Macar sirkesi
500 gram pastırma
20 gram jelatin
1 çay bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı ceviz
4 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Genişçe bir kabın içinde ciğerleri ezin. Üzerine tuz, biber, şeker ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Jelatin ve tavuk suyunu bir kaba alarak kısık ateşte sıvı yağ ile ısıtın. Ciğerli karışıma ilave edin. Buzdolabında 24 saat dinlendirin. Pastırmaları ince ince doğrayın. Genişçe bir fırın kabının içine pastırmaları dizin. Sıvı yağ dökün. Üzerine kaz ciğerli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Cevizi marine etmek için ceviz, bal ve tavuk suyunu karıştırın. Servis tabağına aldığınız kaz ciğerini marine edilmiş ceviz ile birlikte servis yapabilirsiniz. Yeşilliklerle süsleyin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder