5 Ekim 2015 Pazartesi

Macar Usulü Yumurta yemek tarifi (Video)




8 katı haşlanmış yumurta (her biri ortadan 2'ye kesilip, sıcak tutulmuş)
2 içme suyu bardağı süt
1 kahve kaşığı kekik
1 defne yaprağı
1/2 kahve kaşığı hindistancevizi
1 küçük soğan (küçük parçalara doğranmış)
1+1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
30 gram (2 çorba kaşığı) + 1 çay kaşığı tereyağı
60 gram (1/2 içme suyu bardağı) kaşar peyniri rendesi
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Orta boy bir tencerede süt, kekik, defne yaprağı, hindistancevizi, soğan, tuz ve biberi karıştırınız. Tencereyi ateşe oturtup, sütü 6 dakika ısıtınız. Tencereyi ateşten alıp, sütü orta boy bir kaseye süzerek, tahta kaşığın sırtıyla süzgeçte kalan harcı ezdikten sonra (süzgeçte kalan posayı atınız), kaseyi bir kenara bırakınız.
Orta boy bir başka tencerede 30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu katarak pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. Sütü sürekli karıştırarak, bulamaca ekleyiniz. Peynirden 1 çorba kaşığı ayırıp, kalanını tatlı kırmızıbiberle karıştırıp ekleyiniz. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak sos koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız.
Izgaranızı orta sıcaklıkta ısıtınız.
Kalan 1 çay kaşığı tereyağla orta boy bir tepsiyi yağlayınız. Yumurtaları tepsiye düz kısımları alta gelecek biçimde dizip, tenceredeki soiçme suyu üstlerine boşaltınız. Ayırdığınız 1 çorba kaşığı peyniri serpip, tepsiyi ızgaraya sürerek 7-8 dakika, üstü yavaşça kızarana kadar pişiriniz.
Tepsiyi ateşten alıp, Macar usulü yumurtaları tepsisinde servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder