5 Ekim 2015 Pazartesi

Macar Usulü Dana Bifteği yemek tarifi (Video)




4 dana bifteği (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı baharatlı un (2 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber)
100 gram (7 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı tatlı kırmızı biber
1/2 içme suyu bardağı et suyu
125 gram (1/2 içme suyu bardağı) acı krema

Dana bifteklerini geniş ve yayvan bir kaba yerleştiriniz; üzerine 2 çorba kaşığı limon suyunu döküp 30 dakika, ara sıra çevirerek marine ediniz. Biftekleri kaptan çıkarıp kurutunuz; marinadı atınız.
Yağlı bir kağıdın üzerine baharatlı unu döküp biftekleri unladıktan sonra fazla unu silkeleyiniz. Geniş bir tavada 60 gram (4 çorba kaşığı) tereyağı hafif ateşte kızdırıp biftekleri tavaya koyunuz; her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız. Biftekleri delikli kepçeyle, ısıtılmış bir servis tabağına alıp üstünü alüminyum kağıdıyla kapatınız.
Kalan tereyağı tavaya ekleyip eritiniz. Yağ kızınca soğanı katıp 5-6 dakika kızartınız.
Tavayı ateşten alıp kırmızı biberi serperek karıştırınız. Karışımı harlı ateşte ısıtıp, ara sıra karıştırarak et suyunu ekleyiniz. Bu karışımı 3-4 dakika, tavadaki sıvı biraz azalana kadar pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp acı kremayı koyarak iyice karıştırınız. Hazırladığmız bu soiçme suyu bifteklerin üzerine döküp hemen servis ediniz.

Not: Macar usulü dana bifteği, erişte ve taze fasulyeyle servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder