5 Ekim 2015 Pazartesi

Macar Usulü Kuzu yemek tarifi (Video)




1,5 kg'lık 1 kuzu kolu (veya budu) kemiksiz
150 gram (10 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı acı kırmızıbiber (acı sevmeyenler daha az miktarda kullanabilirler)
2 orta boy soğan (kabuklan soyulup çentilmiş)
2 çorba kaşığı un
3/4 içme suyu bardağı elma sirkesi
1+1/4 içme suyu bardağı et suyu ya da tavuk suyu
2 çorba kaşığı domates salçası
250 gram mantar (yıkanıp kesildikten sonra dilimlenmiş)
250 gram (1 içme suyu bardağı) krema
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Baharat torbası:
2 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Eti iri kuşbaşı doğrayıp kağıt peçete ile kurulayınız. Derin bir tencereye 125 gram (8 çorba kaşığı) tereyağı koyup, eriyince etleri ekleyerek her yanları pembeleşene kadar kızartınız. Etler pembeleşince soğan, tuz ve acı kırmızıbiberi ekleyip karıştırınız.
Unu serpip yeniden karıştırarak yediriniz. Sirkeyi katıp 5 dakika kaynattıktan sonra et suyu (veya tavuk suyu), domates salçası ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişiriniz. Kalan 25 gram (2 çorba kaşığı) yağı bir tavada, orta ateşte eritip yavaşça kızdırınız. Mantarları birkaç dakika tavada sote ediniz. Bu arada bir delikli kepçe ile tenceredeki etleri süzerek alıp, mantarların sote edildiği tavaya ekleyiniz. Birkaç kez karıştırıp tavayı ateşten alınız.
Tencerede kalan sosa kremayı katıp karıştırarak, sos yarısını çekene kadar orta ateşte kaynatınız. Tavadaki mantar ve et karışımını ekleyip tencerenin kapağını kapayarak 20 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ocaktan alıp içindeki baharat torbasını atınız. Tenceredeki malzemeyi ısıtılmış servis tabağına aktarıp üstünü maydanozla süsleyerek servis ediniz.

Not: Değişik bir yemek olan Macar usulü kuzu, öteki Macar yemeklerinin çoğu gibi acı kırmızıbiberle ve mantarla tadlandırılmıştır. Tereyağlı makarna ve yeşil salata ile servis edilebilir.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder