28 Eylül 2015 Pazartesi

Fırında Kurutulmuş Porçini Mantarlı Erşte yemek tarifi




500 ml süt
200 gram kurutulmuş porçini mantarı
50 gram sana margarin
yarım içme suyu bardağı un
Tuz
Karabiber
350 gram yayvan erişte
3-4 adet doğranmış sosis
Yarım içme suyu bardağı rendelenmiş permesan peyniri

Bir tencerede sütü ısıtın, porcini mantarları ekleyip,10 dakika bekletin. yavaşça bastırarak süzün.
Başka bir tencerede margarini kızdırıp, unu ekleyin ve 2-3 dakika kısık ateşte karıştırın.
Porcini aromalı sütü dökün, sürekli karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayın. sos kalınlaşana kadar pişsin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi koyup bir kenara koyun.
Makarnayı haşlayın, porçini sosla ve mantarla, küçük dilimlenmiş sosisle karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine rendelenmiş peyniri koyun ve sıcak fırına verin, üzeri hafif kızarana kadar pişsin.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder