28 Eylül 2015 Pazartesi

Kurubaklagilli Karışık Sushi yemek tarifi




http://tafed.org.tr

1/2 içme suyu bardağı haşlanmış börülce
1/2 içme suyu bardağı haşlanmış nohut
1/2 içme suyu bardağı maş haşlanmış fasulyesi
½ içme suyu bardağı haşlanmış mercimek
5 adet siyah kayısı
4 adet nori yaprağı
Sushi Pilavı:
2 içme suyu bardağı pirinç
1,5 içme suyu bardağı içme suyu

Pirinçler içme suyu ile karıştırılıp tencerede pişirilir.
Hazırlanan sushi sostan ¼ içme suyu bardağı alınıp sushi pilavı ile karıştırılıp soğutulur.
Nori yaprağı 2'ye bölünür pilav üzerine serilir, börülce, nohut, maş fasulyesi, siyah kayısı ve mercimek pilavın üzerine dizildikten sonra sushi hasırı ile sarılır ve porsiyonlanır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder