28 Eylül 2015 Pazartesi

Parmesan Çanağında Farfalle yemek tarifi (Video)




100 – 150 gram kelebek makarna
25 gram sıvı yağ
1 adet salatalık
1 adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
30 gram toz parmesan
5-6 yaprak fesleğen
6 adet siyah zeytin

Parmesan sepeti için teflon tavayı orta ateşte ısıtınız ve tabanı kaplayacak şekilde toz parmesan serpiniz. Toz parmesan eridikçe tabanı inceleyecektir. Üzerine parmesan ilave ediniz. Tabanı yeteri kadar kalın olduğunda ve kenarları kızarmaya başladığında spatula yardımı ile kenarları yavaşça kaldırınız.
Parmesan tabanı ters çevrilmiş bir kase üzerine koyunuz, kenarların sarkmasına izin veriniz ve soğumaya bırakınız. Makarnaları paket üzerindeki pişirme önerisine göre yağlı içme suyu ile haşlayınız, süzünüz ve bir miktar soğuk sudan geçiriniz. Sebzeleri doğrayın geniş bir kaseye koyunuz ve diğer malzemeler ile karıştırınız. Karıştırdıktan sonra makarnaları ilave ederek tekrar karıştırınız. Parmesan sepet içine koyarak üzerine biraz parmesan serperek servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder