28 Eylül 2015 Pazartesi

Üzüm Soslu Kavunlu Semirfreddo yemek tarifi




300 gr. kavun ezmesi
1 çimdik tuz
300 gr. üzüm
200 gr. krem şanti
120 gr. şeker
3 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı margarin

Beze kreması için 100 gr. şekeri 50 ml suyun içinde ocakta eritin. 112 °C'ye ulaşınca tuzla çırptığınız yumurta akının üzerine ilave edip bembeyaz ve sert bir köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Kavun ezmesi (kavunu blender' dan çekip süzün), beze kreması, eritilmiş soğutulmuş margarin ve krem şantiyi karıştırıp yağlı pişirme kağıdıyla kaplı dikdörtgen kek kalıbına aktarın. En az 4 saat buzdolabında dinlendirin. Üzüm soiçme suyu için üzüm tanelerini yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin. Küçük bir tencereye aktarıp kalan şekerle ocağa yerleştirin.
Şeker karamelize olmaya başladığında yarım içme suyu bardağı ılık içme suyu ekleyip 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Tatlıyı buzdolabından alın. Kalıptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Dilimleyip üzüm soiçme suyu ve ince kavun dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder