28 Eylül 2015 Pazartesi

Kaz Ciğerli Tortellini yemek tarifi




200 gram haşlanmış patates
150 gram konserve kaz ciğeri
30 gram tereyağı
4 yaprak taze adaçayı
80 gram rendelenmiş parmesan peyniri
40 gram tereyağı
6 adet taze adaçayı
10 gram file badem
250 gram ince buğday unu
50 gram durum buğdayı (sert buğday unu)
4 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için iki çeşit unu karıştırıp toplayın. Unu havuz şeklinde açıp ortasına 3 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı ekleyin. Hamuru yoğurup buzdolabında 1 saat dinlendirin. Harç için haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup ezin. Tereyağını ince doğranmış ada çayı ile eritin. Kaz ciğeri parçaları ile yüksek ateşte soteleyin. Hazırladığınız karışımı patateslerin üzerine ilave edip karıştırın ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Hamuru unlu bir tezgaha yayıp kenarları 7 cm. olan karelere bölün. Üzerine yumurta sürüp hazırladığınız harçtan küçük toplar yerleştirin. Kenarlarını kapatarak üçgen katlayın. İki ucunu ortaya doğru katlayarak oluşturduğunuz tortellini'leri kaynayan suya 1 çorba kaşığı tuz ekleyerek 5 dk. pişirin. Sos için tereyağı, taze ada çayı ve file bademle eritin. Tortellini'lerin üzerine soiçme suyu dökün ve rendelenmiş parmesan peyniri ile servis yapın.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder