28 Eylül 2015 Pazartesi

Haşhaşlı Ispanaklı Ravioli yemek tarifi (Video)




4 yemek kaşığı margarin
1 içme suyu bardağı ince doğranmış arpacık soğanı
1 çorba kaşığı ince doğranmış taze kekik
Sızma zeytinyağı
Haşhaş tohumu
340 gram taze ıspanak ve ricotta mantı
1,5 içme suyu bardağı keçi peyniri
1 çorba kaşığı margarin
Deniz tuzu

Büyük bir tencerede tuz eklenmiş suyu kaynatın.
Geniş bir sos tavasında yağı eritin. Tamamen eriyip köpürmeye başladıktan sonra içine kekik, haşhaş tohumu ve soğanları atın. Karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar ortalama 7 dakika pişirin.
Makarnaları kaynar suya atıp yumuşayıncaya kadar ortalama 3-4 dakika kadar pişirin. 3 yemek kaşığı makarna suyunu sosun içine ekleyin. Makarnaları geniş bir tabağa aldıktan sonra üzerlerine soiçme suyu dökün. Peynir ile süsledikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı kızdırılmış yağı gezdirip anında servis edin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder