28 Eylül 2015 Pazartesi

Kremalı Mantarlı Fettucini yemek tarifi




250 gram fettuccine
200 gr. mantar
8 dilim dana jambon
200 gr. krema
200 gr. parmesan peyniri
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı

Öncelikle fettucciniler 9-10 dakika hafif tuzlu suda haşlanır. Önce sarımsaklar küçük küçük kesildikten sonra tereyağı eritilmiş tavada öldürülürler.
Mantarlar ince ince dilimlenir. Dana jambonlarda fettucinne şeklinde ince uzun kesilir.
Sarımsağın üzerine önce mantarlar ilave edilir. Kapağı kapalı 5-6 dakika piştikten sonra jambonlarda ilave edilir.
Suyunu iyice çektikten sonra mantarlı jambonlu karışımımızın üzerine krema eklenir.
Suyu süzülmüş makarnamızın üzerine bu karışım ilave edilir.
Üzerine rende parmesan peyniri ile sıcak servis yapılır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder