12 Ekim 2015 Pazartesi

Algarve Usulü Balık (Portekiz) nasıl yapilir ?




4 kişilik
1 kg beyaz etli ayıklanmış balık
2 fincan zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 adet soğan
Yarım litre su
1 adet limon
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Karabiber

Zeytinyağını tavaya alın. İnce kıyılmış soğanı ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Sonra temizlenmiş ayıklanmış balıkları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. Yarım litre suyu ilave edin. Limon suyunu, kekiği ve tuzu ekleyin. 10 dakika kaynatın. Servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder