Gereçler:
175 gram un
25 gram mısır unu
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gram tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı süt
kırılmış ya da file badem
Ağaç kavunu kabuğu
15 cm. çapındaki teneke kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ekleyin. Kalıba boşaltıp üzerine kıyılmış badem serpişitirin. Kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. Pişme süresinin ortasında fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. Fırında çıkarıp, 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software. www.avast.com |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder