12 Ekim 2015 Pazartesi

Tavada Morina Balığı (Portekiz) nasıl yapilir ?




6 kişilik
1,5 kg fileto şeklinde morina balığı
3 adet soğan
6 diş sarımsak
2 fincanı zeytinyağı
1 kg patates
1,5 içme suyu bardağa un
1 şişe soda
1 adet limon
12 adet siyah zeytin
Kekik
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Fileto şeklindeki morina balığını 12 eşit parçaya ayırın. Bir kapta dövülmüş sarımsakları ve limon suyunu karıştırın. Balığı önce sarımsaklı limon suyuna sonra sodaya batırın. Sonra una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Patatesleri haşlayın. Piyazlık doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Toprak güvece ilk önce morina balığını dizin. Üzerine yuvarlak kesilmiş haşlanmış patatesleri yerleştirin. Soğanı patateslerin üzerine yayın. Son olarak siyah zeytinleri soğanın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırmda güveci 5 dakika tutun. Sıcak servis yapın.

Not: Bu yemeği morina balığı yerine mezgit ile de hazırlayabilirsiniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder