12 Ekim 2015 Pazartesi

Portekiz Usulü Patates nasıl yapilir ? (Video)




3 büyük patates (kabukları soyulmuş)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
400 gram domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)

Patatesleri büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar içme suyu ekleyiniz. Tuzu serpip, tencereyi harlı ateşe oturtarak suyu kaynatınız. Su kaynayınca ateşi kısıp, patatesleri 10 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, patatesleri süzgeçte süzdükten sonra dilim dilim keserek bir kenara bırakınız.
Yağı büyük bir tavada kızdırınız. Soğan ve sarımsağı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Domatesleri katıp 5 dakika daha, arasıra karıştırarak pişiriniz.
Patates dilimlerini ekleyip, ateşi açarak kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, tavanın kapağını kapatarak 10 - 15 dakika, patatesler yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, patatesleri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder