12 Ekim 2015 Pazartesi

Deniz Pilavı (Portekiz) nasıl yapilir ?




8 kişilik Gerekli malzeme
2 içme suyu bardağı pirinç
Yarım kg sardalya veya hamsi
1 adet kırmızı biber
1 büyük soğan
5-6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı safran
Tuz,
karabiber
3 içme suyu bardağı içme suyu
1-2 dal dereotu

Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıkladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün. Küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağı ve ince doğaranmış sarımsaklarla kısık ateşte sote ed|n. 1 kahve fincanı içme suyu ilave edip kapağını kapatın.
Soğanı kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Önceden ıslatıp suyunu süzdüğünüz pirinci, soğana ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra 3 içme suyu bardağı kaynar içme suyu ilave edin. Safran, tuz, ve karabiber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine doğranmış balıkları ve küçük doğranmış kırmızı biberi koyarak kapağını kapatın. Pilavı kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına pilavı koyup üzerine bir kaç dal dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder