12 Ekim 2015 Pazartesi

Arroz Doce (Portekiz) nasıl yapilir ?




6 kişilik Gerekli malzeme:
1.5 içme suyu bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 içme suyu bardağı pirinç
2 tarçın çubuğu,
1 vanilya çubuğu
1 içme suyu bardağı toz şeker
5 içme suyu bardağı süt,
4 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
Bir tutam toz tarçın

Suyu kaynatın. Yıkanmış pirinç, tereyağı, tuz ve tarçın çubuğunu ekleyip 10 dakika kaynatın. Vanilya çubuklarının yarısını ufalayıp kalan vanilya çubuklarıyla birlikte pirinçli karışıma ekleyin. Tozşeker ve 4 içme suyu bardağı sütü ekleyip kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
Vanilya ve tarçın çubuklarını çıkarın. 1 içme suyu bardağı süt, yumurta sarısı ve limon rendesini karıştırıp pirinçli kremaya ekleyin. Servis tabağına alıp tarçın ekerek servis yapın.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder