12 Ekim 2015 Pazartesi

Kahveli Madeira Keki (Portekiz) yemek tarifi



Gereçler:
200 gram un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gram tereyağı ya da margarin
2 yumurta, çırpılacak
3 yemek kaşığı süt
3 çorba kaşığı granül kahve (klasik)
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ile karıştırılmış granül kahveyi ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

NOT: Ağaç kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz.


ML® Kahveli Kek için tıklayın

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder