12 Ekim 2015 Pazartesi

Portakallı Madeira Keki (Portekiz) nasıl yapilir ?



Gereçler:
200 gram un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gram tereyağı ya da margarin
1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 yumurta, çırpılacak
5 yemek kaşığı portakal suyu
Ağaç kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip, yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek portakal suyu ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.



Avast logo
This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder