12 Ekim 2015 Pazartesi

PORTEKİZ USULÜ MUHALLEBİLİ PINAR MİLFÖY nasıl yapilir ?




10 adet Pınar Milföy Hamuru
500 ml Pınar Süt
25 gram Pınar Tereyağı
3 yemek kaşığı buğday nişastası
100 gram şeker
3 yumurta sarısı

Milföyleri çözülene dek oda sıcaklığında bekletin. Sütü bir tencereye boşaltın. Şeker, tereyağı, 3 yumurta sarısı ve nişastayı ekleyin. Karışım yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelene dek 10 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Yumuşayan milföy hamurlarını mini tart kalıplarına yerleştirin. Milföylerin orta kısımlarına tatlı kaşığı yardımı ile ılık muhallebiden paylaştırın. Sıcak fırında pişirin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder