12 Ekim 2015 Pazartesi

Fener Balıklı Portekiz Pilavı nasıl yapilir ?




400 gram pirinç
3-5 bardak su
1 kg fener balığı (derisiz, kemiksiz)
8 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım içme suyu bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
Yarım tatlı kırmızı biber
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
2 defne yaprağı
2 çay kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı tuz
6 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprakları

Zeytinyağı bir tavada kızdırın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun. 5 dakika civarında kavulduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın. Suyu ekleyin kaynamaya bırakın. İçerisine tatlı kırmızı biber katın ve bu şekilde bir süre pişirin. Ara sıra karıştırın. Biraz sonra içerisine pirinci ve balığı ekleyin. Bu şekilde 5 dakika daha pişsin. Gerektiği takdirde içerisine içme suyu ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 08.07.2015

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder