4 Ekim 2015 Pazar

Dana Etli SanJeuk yemek tarifi




http://koreyemek.blogspot.com

dana et 200gr
gimçi 200 gr
havuç orta boy 1 tane
yeşil soğan 1 demet
Un ve yumurta
dana eti için sosu:
ganjang(soya sosu) 3 yemek kaşığı
susam yağı 1 yemek kaşığı
şeker 1 yemek kaşığı
susam 1 yemek kaşığı
karabiber bir az

dana eti ince ince doğranır. 5 cm kadar. Soiçme suyu döküp 1saat bekletir.
Gimçi - süzülüp 5cm kadar keser.
yeşil soğan - sıcak suda 2 dakkika haşlanır.
5cm kadar keser. tuz ve susam yağı döküp karşıtır.
havuç - 5 cm kadar keser. az yağlı tavada 5 dakkika kavurur.
kürdanı kullanarak sebzeler ve eti sırayla dizer.
her tarafını Un'a batır.
Yumurta'yı büyük kaseye çırpır. bir az tuz ilave eder yumurtaya, unlanmış san-jeuk yumurtaya batırır.
Yağıda iyice kızarır. Et olduğu için orta ateşte uzun pişirmemiz lazım.
Sosa sosuyla suna bilir.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder