4 Ekim 2015 Pazar

Hindistancevizli Helva (Küba) yemek tarifi




Malzeme:
1 içme suyu bardağı toz şeker
500 ml su
2 içme suyu bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın

Bir tencereye yarım litre içme suyu ve tozşekeri aktarın. Birkaç taşım kaynayınca içine hindistancevizi ekleyin. Kısık ateşte yarım saat daha kaynatın. Tarçını ekleyip tatlandırın. Yapışmaması için sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. İsteğe göre beyazpeynirle süsleyerek servis yapın.

Not: Küba’da hindistancevizli bu helva beyazpeynire yakın bir tadı olan Karayip peyniri ile sunuluyor.

Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder