4 Ekim 2015 Pazar

Ton balıklı Gimçi guk yemek tarifi



http://koreyemek.blogspot.com/

200 gram Gimçi
1 yemek kaşık susam yağ
1 kutu tonbalık
5 bardak su
acılı istersen kırmız pul biber yarım tane
gimçi suyu 1 bardak

Önce gimçiyı 4cm kadar kesin. taze gimçiyla olmuyor. eski gimçiyi kullanmalıdır.
Simdi gimçiyi yağda kavurmak lazım. Ben susam yağıyla yapıyorum. Susam yağı sevmeyen normal sıvı yağ kullanbilir. 5-10 dakkika iyice kavurun. uzun kavurursa daha lezzetli olur.
Tonbalığı suzgeçten suyunu çıkartın. Kavurulmuş olan Gimçiye suyu ilave edin. Su kaynayınca tonbalığı ilave edin. Tonbalık koyduktan sonra 10 dakkika daha kaynatın.
Tuzsuz ise gimçi suyunu bir az ilave ede bilirsiniz. acılı severseniz kırmız ya da yeşil biberi katın. en son asamada ince ince kıyılmış biberleri ilave ede bilirsiniz.
ama ben gimçi ve tonbalıktan başka birşey katmadım. hemde katmak istediğm şeyleri bulamıyorum Türkiyede..
Suyu daha az koyarak Gimçi jji-ge de yapa bilirsiniz.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder