4 Ekim 2015 Pazar

Japchae (Odengli Japçe) yemek tarifi



http://koreyemek.blogspot.com

Makarna 500gram - (Kore uslu tatlı patatesten yapılmış olan makarna)
Havuç (orta boy 1 tane)
kuru Soğan (1 tane)
salatalık (2 tane)
Odeng - Kore uslu balıktan yapılmış olan bir malzemedir.
sıvı Yağ (5 tbs)
soiçme suyu için:
Soya Soiçme suyu (2 tbs)
Şeker (1 tbs)
Tuz
Susam yağı,
Susam çekirdeği (tutam)
Karabiber (tutam)

önce sebzeler jülyen ve yarım ay şekilde doğranır. tavada sıvı yağ koyup sotelenir.
Sert olan makarnayı 8 dakika yumuşayana kadar pişirin Eğer makaranlar çok uzunsa ikiye bölebilirsiniz. Soğuk suyla yıkayın ve süzün.
soya sosu. şeker. susam ve susam yağı tavaya koyu bir az kaynatır. sonra süzmüş makarnayı ilave edilir.
önceden hazırlanan sebzeler ve makarna... Hepsini birleştirin ve son dokunuş için biraz susam çekirdeği serpin, sıcak servis edin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder