4 Ekim 2015 Pazar

Ton Balıklı Gimchi Jumeuk bab yemek tarifi



http://koreyemek.blogspot.com

Gimchi 200 gr
Tonbalık 1 tane
taze soğan 3 tane
kore Pilav 2 kase
susam yağı 1 tatlı kaşığı
tuz ve susam

Tadı ekşilen gimçileriyle yapılan bir yemeği size göstereceğim.
Gimchi'yi küçük küçük doğranır. tavada sıvı yağı döküp orta ateşte kavurur.
Gimchi pişitikten sonra suyu çıkaran ton balığı ilave eder ve birlikte kaç dakkika daha kavurur.
İnce doğranan yeşil soğanı ekler. 2-3 dakkika daha pişirir ve 1 tatlı kaşık susam yağı ilave eder.
Pilav hazırlanır bir az tuzlanır ben bu pilavada susam yağı gezdiriyorum.
Pilav için özel makinamız var. Pirinç iyice yıkadıktan sonra içme suyu döküp düğme basıyoruz..20 dk sonra pilav hazır oluyor.
Pilav mandarina büyülüğünde alıp ortayı açar.
Önceden hazırlayan tonbalıklı gimchiyı ortaya konur.
Yandaki pilavları kapatarak yuvarak bir şekil verin.

Not: pilav soğuksa tonbalıklı gimchi'nın tavasına pilav eklenip sıvı yağ döküp ateşte iyice karştırak sıcak sıcak yiyin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder