4 Ekim 2015 Pazar

Yeulmu Gimchi yemek tarifi




http://koreyemek.blogspot.com

yaprak bol olan kırmız Turp 5 demet
salatalık 5 tane
soğan 1 tane
yeşil biber 2 tane
yeşil soğan 5 tane
soiçme suyu için:
kırmız pul biber 100 gr
kırmız biber 5 tane
sarımsak 10 dişi
zencefil 50 gr
un 2 yemek kaşığı
isterse balık suyu

Turbu 5cm kadar keser, tuzu döküp 1 saat bekletir. Turp yapraklar yumuşayınca akar suda iyice yıkar ve suyu çıkarır. Salatalıkta bir az tuzlayıp suyunu çıkarır.
Yeşil soğan ve biber 3 cm kadar keser kuru soğanı yarım ay keser.
Un veya pirinç un 2 yemek kaşığı 1 bardak suyla açıp muhallebi kıvamında hazırlanır.
Kırmız biber, sarımsağı, zencefili blenderda çeker.
Turp, salatalık ve diğer sebzeleri büyük bir kaba konur.
Soiçme suyu ilave eder. bu noktada pul biber ekleye bilirsiniz. (ve balık suyu ve susamı ilave ede bilirsiniz)
Sebzeleri iyice harmanlanır.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder