4 Ekim 2015 Pazar

Tonbalıklı Kimbab yemek tarifi




http://koreyemek.blogspot.com

tonbalik 1 paket
kim 4 tane
susam yaprağ (veya kıvırcık)16 yaprak
salatalık 2 tane
bab(pilav)
danmujı(sarı turp) 4 dilim

Normal kimbabla ön hazırlama aynidir. pilav suda haşlanır. tuz ve susamı koyup karıştırır. susam yaprağı büyükse 2-3 tane küçükse 4 tane pilavin üzerine konur. susam yaprak yoksa kıvırcık kullana bilirsiniz. ama yaprakdaki suyu iyice silmeniz gerek.
yeşil soiçme suyu Wasavidir. Kore ve Japonda Sasimi yerken çok kullanılır. ac biberden yapılan soiçme suyu olduğu için çok aclıdır. sulu soiçme suyu ise bir işlem yapmadan kullana bilirsiniz ama toz halindeyse bir az içme suyu katıp soiçme suyu şekilde yapımanız razım.
Wasavi sosunu susam yaprağın üzerine incecik sürün. fazla sürmemeye çalışın. çünkü çok aclıdır.
Ton balığın içindeki yağı iyice süzün. sonra susam yaprağın üzerine koyun.
damak tadınıza göre tonbalığın yanına yumurta konulur salatalık konulur ne isterseniz.
Ben ise salatatıkla sarı turp(Danmuji) koydum. onlar dörtgen şekilde jülen doğranır.
ayni şekilde kimbab aletin yardımyla Rulo yapılır. 2 cm kadar yuvarak şekilde kesin.


Not:Yemeğinizi kesinlikle kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder